Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest
  • 14.05.2022. 16:30

Na što paziti kako bi potpora za tip operacije 5.2.1 bila isplaćena

Važnu napomenu korisnicima koji su s njima sklopili Ugovor o financiranju, objavio je APPRRR.

Foto: Depositphotos/ginasanders
  • 4.755
  • 290
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je, kako stoji, važnu napomenu korisnicima koji su s njima sklopili Ugovor o financiranju.

Skrenuli su pozornost na odredbe Natječaja za provedbu mjere 5 "Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti" podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima".

Treba, navode, detaljno pročitati sve odredbe Natječaja i sve njegove priloge, kao i Ugovor o financiranju jer su u tim dokumentima propisane sve odredbe i uvjeti koji se moraju ispuniti da bi se potpora isplatila na račun korisnika.

Na što paziti?

Kako su istaknuli korisnici posebno trebaju obratiti pažnju prilikom provedbe aktivnosti i dostavljanja zahtjeva za isplatu:

Podtočkom 2.3., stavak 12. Natječaja propisano je da su neprihvatljivi troškovi plaćeni gotovim novcem – sva plaćanja dobavljačima korisnik bi trebao obaviti putem žiro računa (s poslovnog (žiro) računa korisnika na poslovni račun dobavljača).

Točkom 7., stavak 3. c) Natječaja propisano je da korisnik mora podnijeti zahtjev za promjenu u slučaju promjene odabranog ponuditelja –  u slučajevima kada tijekom provedbe korisnik mijenja ponuditelja koji je odobren Odlukom o dodjeli sredstava i Ugovorom o financiranju, obveza je podnijeti Zahtjev za promjenu koji treba biti odobren od strane Agencije za plaćanja.

Za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala 20 milijuna kuna

Nabava dobara i usluga za koje se traži potpora mora biti realizirana – u slučajevima kada se dostavlja Zahtjev za isplatu u ratama svaka rata mora sadržavati račun i dokaze plaćanja tih računa, ali samo za dobra i usluge koji su realizirane.

Trošak za koji se traži povrat mora biti dokaziv putem računa ili dokumenata jednake dokazne vrijednosti – ne može se izvršiti povrat sredstava zahtijevanih u Zahtjevu za isplatu na temelju dostavljene ponude, predračuna i računa za predujam, donosno u Zahtjevu za isplatu mora se dostaviti račun (ili dokument iste dokazne vrijednosti (u slučaju Ugovora o djelu ili Kupoprodajnog ugovora s fizičkom osobom koja ne izdaje fakture)) izdana od odobrenih ponuditelja i ista mora biti plaćena od strane korisnika, odnosno plaćanja moraju biti obavljena putem poslovnog računa korisnika na poslovni račun dobavljača.


Tagovi

APPRRR Tip operacije 5.2.1 Obavijest Ugovor o financiranju


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ovogodišnju je vincešku u vinariji Belje obilježio prvi snijeg. Okupljeno je mnoštvo na obroncima Banovog brda zadnji radni dan tjedna, uoči svetkovine Sv. Vinka, kušalo mladu graševinu i merlot, a novi predsjednik uprave najveće domaće vin... Više [+]