Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 08.06.2021. 10:30

Novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja vrijedan 250 milijuna kuna

Za tržnice, vatrogasne domove i dječje vrtiće osigurano je tako po 50 milijuna kuna, dok je 100 milijuna namijenjeno ulaganjima u društvene domove i kulturne centre te sportske građevine.

Foto: Depositphotos/Hannamariah
  • 263
  • 85
  • 0

Objavljen je natječaj iz Programa ruralnog razvoja namijenjen ulaganjima u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu vrijedan 250 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Za tržnice, vatrogasne domove i dječje vrtiće osigurano je tako po 50 milijuna kuna, dok je 100 milijuna namijenjeno ulaganjima u društvene domove i kulturne centre te sportske građevine.

Novim Natječajem u sklopu operacije 7.4.1 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ planirano je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

Intenzitet javne potpore projektima kreće se od 80 do 100 posto, s najnižom vrijednosti potpore 15 tisuća eura i najvišom do milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave za projekte tržnica, javne ustanove dječji vrtići te dobrovoljna vatrogasna društva za projekte vatrogasnih domova.

Više informacija možete pogledati ovdje.

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju prvog dijela zahtjeva za potporu je od 16. srpnja 2021. godine do 30. rujna 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Program ruralnog razvoja Tip operacije 7.4.1 Ruralno stanovništvo Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]