Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj za potporu
  • 02.06.2016. 19:30

Natječaj za obnovljive izvore energije

Objavljen je Natječaj za provedbu podmjere 4.1. provedba Operacije 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije.

Foto: MariaGodfrida/pixabay.com
  • 5.725
  • 285
  • 0

U Narodnim novinama 48/16 je objavljen Natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba Operacije 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije".

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi, osim fizičkih i pravnih osoba čija je ekonomska veličina manja od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manja od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda. Proizvođačke grupe/organizacije ne mogu biti korisnici u operaciji 4.1.3. Povezana društva se smatraju jednim korisnikom te isti može podnijeti jedan zahtjev za potporu.

Prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje unutar Operacije 4.1.3. su:

  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za potrebe vlastitih proizvodnih pogona korisnika s pripadajućom opremom i infrastrukturom
  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora s pripadajućom opremom i infrastrukturom
  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za obradu, preradu, skladištenje, transport i primjenu izlaznih supstrata za organsku gnojidbu na poljoprivrednim površinama s pripadajućom opremom i infrastrukturom

Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine, te troškovi navedeni u članku 7. Pravilnika (NN 07/2015).

Za mlade poljoprivrednike dodatni bodovi

Sredstva javne potpore iznose ukupno 9.500.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje ulaganja koja su predmet Operacije 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije.

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova, no može se uvećati za dodatnih 20 postotnih bodova i to za mlade poljoprivrednike koji su unutar pet godina prije datuma podnošenja Zahtjeva za potporu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva.

Najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 5.000 eura u kunskoj protuvrijednosti dok najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Rokovi za podnošenje zahtjeva

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 06. lipnja 2016. do 06. listopada 2016.

Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu iz točke 5. stavak 4. ovoga Natječaja počinje teći od 06. lipnja 2016. do 06. listopada 2016.

U dokumentima ispod teksta možete pogledati detalje Natječaja te priloge uz Natječaj.

Foto: MariaGodfrida/pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

APPRRR Natječaj Obnovljivi izvori energije Potpora Zahtjev Proizvodnja energije


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/