Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javna savjetovanja
  • 31.12.2021. 15:00

Mljekarstvo i skladišta za žitarice: Što stoji u nacrtima natječaja vrijednim 300 milijuna kuna?

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju za mliječno govedarstvo iznosi 150 milijuna kuna, a isto toliko i za skladišne kapacitete žitarica i uljarica, stoji u javnom savjetovanju.

Foto: Depositphotos/hin255
  • 1.885
  • 181
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu Podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" koji se odnosi na tip operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" - ulaganja u sektor mliječnog govedarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. je u javnom savjetovanju.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju iznosi 150 milijuna kuna, navedeno je u nacrtu. 

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 eura. Najviša je do milijun eura ili do 100 tisuća eura za korisnike čiji je zbroj vrijednosti prometa kroz tri godine koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 100 tisuća eura, zatim one koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i korisnike obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu.

Intenzitet potpore po projektu može se uvećati za dodatnih 20 posto ako ulaganja provodi mladi poljoprivrednik, ono se odvija u planinskom području, onom sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima. Također, to je moguće ostvariti ako se ulaganje provodi kao zajednički project.

Više informacija pronađite ovdje.

Korisnik je u obvezi odabrane ponude za ulaganja u kupnju zemljišta i/ili objekata u svrhu realizacije projekta i/ili za opće troškove učitati u AGRONET prilikom popunjavanja zahtjeva za potporu.

U javnom savjetovanju i ulaganja u skladišne kapacitete

U postupak elektronskog savjetovanja s javnošću upućen je još jedan natječaj iz podmjere 4.1. koji se odnosi na ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice. Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru ratarstva i stočarstva.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili  proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru žitarica ili stočarstva.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 150 milijuna kuna od čega je 90 milijuna kuna za male  i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 15.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) ili 60 milijuna kuna za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO).

Detaljnije informacije o ovom natječaju pronađite ovdje

Oba savjetovanja su otvorena do 14. siječnja 2022., napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno sajvetovanje Mliječno gospodarstvo Nacrt Natječaja Mjera 4 Tip operacije 4.1.1


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]