Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.12.2020. 14:00

Mjere 4 i 6: Poslana nova 43 ugovora u iznosu od 30 milijuna kuna

Na adrese 43 poljoprivrednika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poslala je ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Foto: Marinko Petković
  • 1.207
  • 160
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na adrese 43 poljoprivrednika poslala je ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., čija vrijednost prihvatljivih ulaganja doseže gotovo 46 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Ukupna vrijednost potpore iznosi 30,5 milijuna kuna, a uključuje osam projekata za tip operacije 4.1.1. u sektoru tovnog govedarstva, jedan projekt za korištenje obnovljivih izvora energije iz tipa operacije 4.2.2. te čak pet iz tipa operacije 4.1.3. 

"Tri ugovora poslana su korisnicima za tip operacije 4.1.2. za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te jedan iz tipa operacije 4.2.1., za povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“, navode.

Kako pojašnjavaju dalje, najveći broj ugovora dobit će korisnici koji su se javili na natječaje u okviru Mjere 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, njih osamnaest za potporu ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima u okviru tipa operacije 6.2.1. te sedam za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva iz tipa operacije 6.3.1.

Mjera 6: Na kućne adrese poslano 50 ugovora

Podsjećamo, početkom prosinca, APPRRR je poslala je 50 ugovora vrijednih više od 18 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja.  

Riječ je bila o financiranju za tip operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, ukupne vrijednosti potpore od 18,6 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj APPRRR Ugovori Mjera 4 Mjera 6


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]