Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.12.2020. 15:55

Mjera 6: Na kućne adrese poslano 50 ugovora

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poslala je danas 50 ugovora vrijednih više od 18 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja.  

Foto: Depositphos/stevanovicigor
  • 2.815
  • 144
  • 0

Na kućne adrese korisnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poslala je danas 50 ugovora vrijednih više od 18 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja.  

Riječ je o financiranju za tip operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, ukupne vrijednosti potpore od 18,6 milijuna kuna, pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti

Ugovori su rezultat drugog natječaja za provedbu navedenog tipa operacije, koji je bio raspisan od 10. lipnja do 10. rujna 2020. godine, a korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području te tradicijskih i umjetničkih obrta.

Cilj ove operacije, podsjećaju, je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50.000 EUR u protuvrijednosti u kunama.

Podsjećamo, sredinom studenog, poslano je novih 29 ugovora za mjeru 4, čija vrijednost ulaganja iznosi 90 milijuna kuna, a potpora je veća od 42 milijuna kuna.

Na adrese poljoprivrednika poslano 29 ugovora vrijednih 90 milijuna kuna

Tako je za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva poslano 20 ugovora u vrijednosti potpore od 33,5 milijuna kuna, a pri čemu ukupni iznos prihvatljivog ulaganja prelazi 71 milijun kuna.  

Za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš poslano je 9 ugovora u vrijednosti 8,6 milijuna kuna, a gdje je ukupni iznos prihvatljivog ulaganja 18,6 milijuna kuna.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 6 Tip operacije 6.2.1. Nepoljoprivredne djelatnosti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]