• Potpore

Na adrese poljoprivrednika poslano 29 ugovora vrijednih 90 milijuna kuna

Novih 29 ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. čija vrijednost ulaganja iznosi 90 milijuna kuna, poslano je poljoprivrednicima.

Foto: Borna Filic/PIXSELL (ilustracija)
  • 1.889
  • 127
  • 0

Na adrese poljoprivrednika poslano je novih 29 ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. čija vrijednost ulaganja iznosi 90 milijuna kuna, a vrijednost potpore veća je od 42 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Tako je za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva poslano je 20 ugovora u vrijednosti potpore od 33,5 milijuna kuna, a pri čemu ukupni iznos prihvatljivog ulaganja prelazi 71 milijun kuna.  

Za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš poslano je 9 ugovora u vrijednosti 8,6 milijuna kuna, a gdje je ukupni iznos prihvatljivog ulaganja 18,6 milijuna kuna.

Primarnim poljoprivrednim proizvođačima isplaćen ostatak od 53 milijuna kuna

Kako pojašnjavaju, korisnici obje operacije su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke grupe/organizacije.

Kod operacije 4.1.1. najviša vrijednost javne potpore može iznositi do 500.000 eura dok za 4.1.2. iznosi do 300.000 eura. Intenzitet potpore kod obje iznosi iznosi do 50% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. 

"Sve navedeno svakako je rezultat predanog rada djelatnika Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i odlične suradnje s korisnicima koja je kontinuirano traje i tijekom pandemije uzrokovane COVIDOM 19 te je uspješno zaključena na najbolji mogući način – potpisanim ugovorima o financiranju“, ističu iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Ugovori Tip operacije 4.1.1 Tip operacije 4.1.2. Poljoprivredno gospodarstvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Željno iščekujemo kišu! Polagano rastemo, očekivali smo puno bolje, ali zadovoljni smo i ovime, kakva je godina dobro je!! Mrkvica se trgnula iz zimskog sna, krumpir okopan i zagrnut, grah polagano niče mada je trebao već biti veliki ali po... Više [+]