Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 06.03.2018. 11:00

LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina objavili natječaje za tip operacije 6.3.1!

Krenule su objave LAG natječaja.

  • 1.105
  • 86
  • 0

LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina objavili su LAG natječaje za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” nakon što su Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede u proteklih nekoliko mjeseci ostvarili potrebne preduvjete za objavu LAG natječaja (izrađeni su Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera, Smjernice za provedbu postupka odabira projekata), navodi se iz Ministarstva poljoprivrede.

Time je započela provedba druge faze tipa operacije 19.2.1 “Provedba operacija unutar CLLD strategije”. Objava natječaja preostalih LAG-ova očekuje se tijekom ožujka 2018. godine. Objavljene LAG natječaje za tip operacije 6.3.1 možete pogledati u nastavku: LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina.

"U tijeku je kontinuirana provedba obrada zaprimljenih Zahtjeva za promjenu (izmjena/usklađivanje odabranih lokalnih razvojnih strategija, izmjena podataka iz evidencije korisnika i Zahtjeva za potporu). Na dan 5. ožujka 2018. godine, Agencija za plaćanja zaprimila je ukupno 45 Zahtjeva za promjenu od strane LAG-ova u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija, a odobreno je njih 37. Od ukupno 45 zaprimljenih izmjena lokalnih razvojnih strategija, (od kojih su 8 lokalnih razvojnih strategija su zbog vrste izmjene ocjenjivali članovi Ocjenjivačkog odbora za mjeru 19, dok je preostale Zahtjeve za promjenu odobrila Agencija za plaćanja. Ukupno 9 odabranih LAG-ova još nije podnijelo Zahtjev za promjenu u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija", objašnjavaju na stranici ruralnirazvoj.

Foto: Bigstockphoto/ILZE79


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

LAG Natječaji Ruralni razvoj Operacija 6.3.1


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.