Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 05.05.2022. 13:45

Krenulo podnošenje zahtjeva za potporu proizvođačima šećerne repe

Korisnici potpore dužni su u 2022. godini u plodored uključiti šećernu repu i isporučiti ju u preradbeni lanac s namjenom proizvodnje šećera. Počelo je i podnošenje zahtjeva za potpore sisačko-moslavačkim poljoprivrednicima.

Foto: Renata Prusina/Arhiva AK
  • 381
  • 46
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavijestila je da je otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu.

Kako napominju, podnijeti ih možete u razdoblju od 5. svibnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Prihvatljivi korisnici su proizvođači šećerne repe upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Zahtjev i ostvaruju pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu u 2022. godini.

Korisnici su dužni u 2022. godini plodoredom na svom gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe i isporučiti ju u preradbeni lanac s namjenom proizvodnje šećera, na način kako je regulirano posebnim propisom za proizvodno vezanu potporu za šećernu repu.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Zahtjev  se podnosi Agenciji za plaćanja putem Agronet-a, a uz njega su podnositelji dužni priložiti popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev.

Po podnošenju putem AGRONET-a podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev za potporu i priloženu dokumentaciju na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: "Program potpore za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu".

Potpore za sisačko-moslavačke poljoprivrednike

Danas je također krenulo podnošenje zahtjeva za potporu iz Programa potpore poljoprivrednicima na području Sisačko-moslavačke županije, a mogu se predati sve do 30. lipnja ove godine.

Detalje pronađite na ovom linku.

Za potporu su prihvatljivi poljoprivredni proizvođači s poljoprivrednim površinama na području te županije, upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini, s prihvatljivim površinama veličine 1 ha i više na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura (ratarske kulture, povrće, trajni nasadi, ukrasno i ljekovito bilje te ugar).

Poljoprivredni proizvođači kojima je ugar prihvatljiva površina, na toj površini u 2022. godini moraju proizvoditi poljoprivrednu kulturu, napominju iz APPRRR-a.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Potpore Šećerna repa Sisačko-moslavačka županija APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]