Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 21.04.2022. 09:30

Sisačko-moslavačkim poljoprivrednicima po hektaru 400 kuna pomoći

Riječ je o  poljoprivrednim površinama veličine jednog i više hektara pod proizvodnjom ratarskih kultura, povrća, trajnih nasada, ukrasnog i ljekovitog bilja te ugarom

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.126
  • 151
  • 0

Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore poljoprivrednicima na području Sisačko – moslavačke županije, pušten je u javno savjetovanje.

"Cilj ove potpore je pomoći smanjenju gubitaka poljoprivrednih gospodarstava na području spomenute županije te održanju ruralnog prostora", napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako ističu, potpora se u skladu s ovim Pravilnikom dodjeljuje proizvođačima s poljoprivrednim gospodarstvima na području Sisačko-moslavačke županije, koji su upisani su u Upisnik poljoprivrednika i podnijeli su Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini.

Pomoć za prvih 20 ha

Riječ je o površinama veličine jednog i više hektara pod proizvodnjom ratarskih kultura, povrća, trajnih nasada, ukrasnog i ljekovitog bilja te ugarom u iznosu od 400 kn po hektaru za prvih 20 ha poljoprivrednog gospodarstva korisnika.

U slučaju da ukupno podneseni zahtjevi za potporu iz Programa i ovoga Pravilnika prelaze iznos maksimalno raspoloživih sredstava Programa jedinični iznos potpore proporcionalno će se smanjiti”, stoji u Nacrtu Pravilnika.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 25. travnja ove godine, napominju iz Ministarstva. 


Tagovi

Potpore Sisačko-moslavačka županija Javno savjetovanje Nacrt Pravilnika


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Veganski proizvodi na Trgu bana Jelačića VegeSajam održat će se u utorak14. lipnja 2022. od 8 do 20 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. VegeSajmom želi se ukazati na prednosti veganske prehrane kroz kušanje i promotivne prodaje ukusne veg... Više [+]