Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 14
  • 10.10.2019. 10:50

Isplaćeno je gotovo 27 milijuna kuna za Mjeru 14 - Dobrobit životinja

Pitali ste nas za Mjeru 14 i kad će isplata. Evo što kažu u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Depositphotos/szefei
  • 2.133
  • 146
  • 0

Pitali ste nas za Mjeru 14 - Dobrobit životinja i kad će isplata. U odgovoru koji smo dobili od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kažu: korisnicima je za Mjeru 14 isplaćen iznos od 26.796.095,29 kuna.

Isplaćeno je ukupno za: 

  • Dobrobit životinja u govedarstvu - 18.511.687,84 kuna,
  • Dobrobit životinja u svinjogojstvu - 4.374.844,48 kuna
  • Dobrobit životinja u peradarstvu - 3.909.562,97 kuna.

Manji dio korisnika nije ostvario potporu zbog neispunjavanja propisanih uvjeta, a razlika između odobrenih i isplaćenih iznosa najčešće su dugovanja korisnika (primjerice porezni prijeboj, knjiga dužnika) ili nekonzistentnost računa korisnika, pojašnjavaju iz APPRRR-a. 

Podsjećamo, alokacija za navedenu, novu mjeru u sklopu Programa ruralnog razvoja, je 50 milijuna kuna, a iz APPRRR nam kažu da je navedeni godišnji iznos alokacije indikativan. Preostali dio iznosa raspoloživ je za Mjeru do kraja Programskog razdoblja.

Kad će isplate za mjeru 14 - Dobrobit životinja?

"Obzirom da se radi o IAKS mjeri ruralnog razvoja, zahtjev za navedenu potporu podnosi se jednom godišnje u sklopu Jedinstvenog zahtjeva i to u roku od 1. ožujka do 15. svibnja. U 2018. godini bilo je moguće podnijeti zahtjev za 3 operacije: Dobrobit životinja u govedarstvu, Dobrobit životinja u svinjogojstvu i Dobrobit životinja u peradarstvu. Potpora za Dobrobit životinja u ovčarstvu i Dobrobit životinja u kozarstvu uvedena je 2019. godine i korisnici će je prvi puta primiti u 2020. godini", doznajemo iz Agencije za plaćanja. 

Za konkretne upite, možete se obratiti na: info@apprrr.hr


Tagovi

Mjera 14 Dobrobit životinja Isplata APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kao prvo molim Bosance da se ne sprdaju mojim bamijama 🤣🤣 Još uvijek berem krastavce posađene u 5. mj., a možda i novi dostignu ;) Ima i mahuna, tikvica, paradajza, bit će daikona, cikle, nadam se i kasnojesenske mahune i grašak. Još da u... Više [+]