Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore poljoprivrednicima
  • 17.04.2020. 14:50

Europska komisija odobrila dodatnu pomoć poljoprivrednicima

Predujmovi će se moći isplaćivati nakon provedenih administrativnih kontrola te prije obavljenih kontrola na terenu, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 5.360
  • 678
  • 0

Europska je komisija odobrila dodatnu pomoć poljoprivrednicima, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, EK danas je uvela mogućnost isplate predujmova korisnicima u visini do 70% za izravna plaćanja te do 85% za potporu u okviru ruralnog razvoja, kako bi se pomoglo poljoprivrednicima prevladati poteškoće izazvane mjerama uvedenima s ciljem suzbijanja širenja pandemije COVID-19.

Povjerenik Wojciechowski uputio pismo ministrima: Računajte na moju podršku

Prema tome, predujmovi će se moći isplaćivati nakon provedenih administrativnih kontrola te prije obavljenih kontrola na terenu, a koje su ovim uredbama dodatno ublažene uslijed otežane provedbe zbog uvedenih ograničenja u kretanju.

Opisane izmjene u skladu su s prijedlozima Ministarstva poljoprivrede dostavljenima Europskoj komisiji 16. ožujka, kao i zajedničkim prijedlogom država članica koje je Hrvatska kao predsjedavajuća Vijećem Europske unije pripremila za Europsku komisiju nakon videokonferencije ministara poljoprivrede održane 25. ožujka.

EU: 700 milijuna eura za sektor poljoprivrede i bioekonomije

"Podsjećamo, Europska komisija već ranije usvojila paket mjera za pomoć ribarstvu i akvakulturi, koji uključuje potporu za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti te kompenzaciju uzgajivačima slatkovodne i morske ribe te školjaka za privremenu suspenziju ili smanjenje proizvodnje.

Stiže pomoć hrvatskim ribarima, prerađivačima i školjkarima

Očekujemo da će u narednom razdoblju EK poduzeti i dodatne korake s ciljem pomoći proizvođačima sukladno zahtjevima Hrvatske i drugih država članica Europske unije, kako bi se zadržala i potaknula poljoprivredna proizvodnja i spriječili poremećaji u opskrbi hrane", zaključuje se u priopćenju Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Europska komisija Ministarstvo poljoprivrede Potpore Predujmovi Kontrola Izravna plaćanja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]