• Nacionalne manjine
  • 09.12.2020. 12:00

Dodatnih 4 milijuna kuna za područja naseljena nacionalnim manjinama

Uz 232 ranije odobrena projekta u okviru istog natječaja, dodijeljena je potpora za još 38 korisnika iz prve i 28 korisnika iz druge skupine razvijenosti

Foto: Miroslav Mašić
  • 907
  • 437
  • 0

Dodijeljeno je dodatnih 4 milijuna kuna za 66 korisnika s područja naseljenim nacionalnim manjinama, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako podsjećaju, radi velikog interesa prijavitelja, prošli su mjesec objavili izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Navedenom odlukom, uz 232 ranije odobrena projekta u okviru istog Natječaja, dodijeljena je potpora za još 38 korisnika iz prve i 28 korisnika iz druge skupine razvijenosti što je ukupno 66 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s ugovorenim iznosom od 3.987.970,00 kuna.

OPG-ima s potpomognutih područja 18 milijuna kuna

"Ovim sredstvima Ministarstvo pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“, istaknuli su u objavi.

Dopunu Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava možete vidjeti ovdje.

Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava dostavit će korisnicima na potpis putem preporučene pošte na adrese sjedišta poljoprivrednog gospodarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Nacionalne manjine Potpomognuta područja Izmjene Natječaja Smanjenje nezaposlenosti


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Samo za Željku! :D
Nedavno sam posjetila golmana NK Rijeka na imanju njegove obitelji u Istri gdje se bave prvenstveno vinogradarstvom i vinarstvom. Dojmovi su fantastični, a uskoro o svemu više i u članku Agrokluba..