Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalne manjine
  • 17.11.2020. 15:00

OPG-ima s potpomognutih područja 18 milijuna kuna

Ukupna vrijednost povećana je s 14 milijuna na 18 milijuna kuna što će rezultirati ugovaranjem dodatnih 66 korisnika.

Foto: Bigstock/ Karel Pesorna
  • 2.089
  • 347
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, a sve radi velikog interesa prijavitelja. 

Kako pojašnjavaju, ukupna vrijednost povećana je s 14 milijuna na 18 milijuna kuna što će rezultirati ugovaranjem dodatnih 66 korisnika čija se obiteljska poljoprivredna gospodarstva nalaze na područjima jedinica lokalne samouprave koje su prema vrijednosti indeksa razvijenosti svrstane u prvu i drugu skupinu razvijenosti.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, prijavu na Natječaj može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5% pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu iz 2011. godine.

Prijavitelj u obrascu obvezno mora definirati početno stanje gospodarstva te planirane ciljeve projekta koje će ostvariti u okviru najmanje jedne od prihvatljivih aktivnosti iz ovoga Natječaja, a koje se moraju odnositi na:

  •  modernizaciju i/ili unapređenje procesa rada i poslovanja i/ili
  • povećanje proizvodnog kapaciteta.

Cilj je pomoći malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području. 

14 milijuna kuna za projekte na područjima naseljenim nacionalnim manjinama

"Ovim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“, zaključuje se u objavi. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Nacionalne manjine Infrastruktura Modernizacija SOPG/OPG


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!