Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 06.12.2021. 08:40

Covid mjera: Stočari, podnesite zahtjev za potporu

Sektoru peradarstva određeno je 20 milijuna kuna, a za primarne poljoprivredne proizvođače u stočarstvu 171 milijun kuna.

Foto: Bigstock/Elena Larina
  • 2.733
  • 214
  • 1

Započelo je podnošenje zahtjeva za potporu sektoru stočarstva vrijedno ukupno 191 milijun kuna.

Točnije, riječ je o potporama zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19; za peradarstvo vrijedne 20 milijuna kuna te za primarne poljoprivredne proizvođače u stočarstvu 171 milijun kuna, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, sredstva su osigurana u Državnom proračunu, a s obzirom na žurnost poduzimanja mjera kako bi se omogućio nastavak poslovanja proizvođača podnošenje Zahtjeva za potporu provodi se od 4. do 13. prosinca 2021. godine.

Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi u vrijednosti 14 milijuna kuna dodijelit će se subjektima koji posluju kao odobreni objekti za klanje peradi zbog nemogućnosti plasiranja mesa na tržište te povećanih troškova nastalih uslijed skladištenja odnosno smrzavanja većih količina mesa koje se naknadno plasiralo na tržište po nižim prodajnim cijenama, stoji u priopćenju.

Nadalje, potpora za gubitke zbog poteškoća u plasmanu jaja A klase u vrijednosti 6 milijuna kuna dodjeljuje se primarnim proizvođačima konzumnih jaja zbog nemogućnosti plasmana jaja A klase na tržište, pada cijene te većih količina jaja A klase koja su predana u preradu po nižim cijenama.

Upute za podnošenje Zahtjeva za potporu sektoru peradarstva pronađite na ovoj poveznici, a za stočarstvo ovdje.

Kako podsjećaju iz Ministarstva, paket pomoći stočarstvu ima za cilj odgovoriti na potrebe za saniranjem pretrpljenih gubitaka te osiguranja likvidnosti uzgajivača goveda, svinja, peradi i konja, kao i primarnih proizvođača u sektoru ovčarstva i kozarstva te im pomoći da očuvaju razinu primarne proizvodnje prije pojave koronavirusa. Ukupna vrijednost Programa potpore iznosi 171.000.000 kuna, od toga je za sektor govedarstva osigurano 88 milijuna kuna, za sektor svinjogojstva 65 milijuna kuna, za sektor ovčarstva i kozarstva 5 milijuna kuna, za sektor konjogojstva 3 milijuna kuna i sektor peradarstva 10 milijuna kuna.

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja. 


Tagovi

Potpore Sektor stočarstva Sektor peradarstva Covid mjere


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedostatak kalcija ima veliki utjecaj na zdravlje Vašeg stada!! Kalcij je mineral koji je prijeko potreban Vama pa tako i Vašim kravama. Nedostatak kalcija kod krava poznat je i kao Mliječna groznica koja zahvaća čak 5 - 6 % mliječnog stada... Više [+]