Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 04.04.2024. 08:10

Čekate isplatu izravnih plaćanja i IAKS mjera? APPRRR objavila kada ide koja

Sve isplate potpora provode nakon završetka svih administrativnih provjera kriterija, uvjeta i obveza za svaku intervenciju, uključujući i kontrolu na terenu, navodi Agencija za plaćanja.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 25.690
  • 1.383
  • 1

Isplate izravnih plaćanja i IAKS mjera za 2023. godinu obavljaju se u više rata te po grupama intervencija, ovisno o završenim provjerama, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kažu, do sada je isplaćeno 100 posto iznosa potpora za intervencije za osnovnu potporu dohotku za održivost, dodatnu preraspodijeljenu potporu dohotku za održivost, dodatnu potporu dohotku za mlade poljoprivrednike te intervencije za državne potpore (osjetljivi sektori). 

Za intervencije intenzivirana raznolikost usjeva i područja s prirodnim ograničenjima isplaćene su za 70% omotnice, a ukupno je za navedene potpore isplaćeno 275 milijuna eura.

"Isplate za proizvodno vezane potpore po površini te sve proizvodno vezane potpore u stočarstvu bit će do 15. travnja, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura", navode. 

Do 1. svibnja bit će za ekološki uzgoj, dobrobit životinja te sve eko sheme, u ukupnom iznosu od 150 milijuna eura, a sve ostale potpore iz intervencije obveze u području klime i okoliša, u ukupnom iznosu od 30 milijuna eura, do 1. lipnja.

Krenulo je podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za potporu

Poravnanje računa za sve potpore bit će, kažu, završeno u zakonskom roku do 30. lipnja 2024. godine.

Ističu i da sve isplate potpora provode nakon završetka svih administrativnih provjera kriterija, uvjeta i obveza za svaku intervenciju, uključujući i kontrolu na terenu.


Tagovi

Izravna plaćanja IAKS mjere Isplata APPRRR Agencija za plaćanja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tips&tricks: Ako muku mučite s rovcima (mrmcima) u vrtovima, iskoristite stare plastične posudice od cvijeća, jogurta i sl., izrežite dno i pri sadnji korijen neka bude u posudici, zatrpajte zemljom i nadajte se najboljem :D Mi ovako sadimo... Više [+]