Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jedinstveni zahtjev
  • 27.03.2024. 09:00

Krenulo je podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za potporu

Podnošenje zahtjeva možete podnijeti i elektronički, APPRRR je objavila i upute kako to učiniti.

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
  • 1.698
  • 94
  • 1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je zaprimati Jedinstvene zahtjeve za 2024. godinu.

Kako ističu, poljoprivrednici ga putem Agroneta samostalno elektronički popunjavaju te u tiskanom obliku dostavljaju osobno ili poštom podružnici APPRRR-a do 15. svibnja. Zahtjev možete podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis.

"Onima koji nemaju mogućnost samostalnog popunjavanja zahtjeva i dalje pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu", stoji u objavi. 

APPRRR je ujedno objavila i upute za elektroničko podnošenje zahtjeva u Agronetu. 

Između ostalog pojašnjavaju da je ono omogućeno putem NIAS-a (Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava), pomoću sustava ePoljoprivrede. Mogućnost elektroničkoga podnošenja zahtjeva u modulu Ruralni razvoj u Agronetu za ne IAKS mjere Ruralnog razvoja imaju svi upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu (EKPRRiR).

Za pravne i poslovne subjekte mogućnost imaju zakonski ovlaštene osobe iz Sudskog registra, Registra proračunskih i izvanproračunskih korisnika, Registra sporednih zanimanja i djelatnosti, nositelji Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) iz Upisnika poljoprivrednika i odgovorna osoba (vlasnik) obrta koja je registrirana za određeni obrt u EKPRRiR.

Upute pronađite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Potpore Elektroničko podnošenje Agronet APPRRR Jedinstveni zahtjev


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]