Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 17.04.2020. 19:00

Uspješno se riješite zemnih štetnika na ekološki način

Štetnici koji žive u tlu hrane se podzemnim dijelovima biljaka čime se direktno smanjuje kvaliteta korjenastog i gomoljastog povrća. Kako ih se riješiti, znaju u tvrtki Pro-eco

Foto: JumpStory
  • 3.431
  • 425
  • 0

Svake sezone borimo se s napadima brojnih zemnih štetnika. Najznačajnije štete vidljive su na povrtnim i ratarskim kulturama. Štetnici koji žive u tlu hrane se podzemnim dijelovima biljaka čime se direktno smanjuje kvaliteta korjenastog i gomoljastog povrća. Oštećeni (nagrizeni, izbušeni) gomolji krumpira, korijeni mrkve, peršina, celera te drugih kultura ne zadovoljavaju kriterije tržišta. Kod njihovog napada dolazi do prorjeđivanja sklopa te na kraju do znatnog smanjenja prinosa, ističu iz tvrtke Pro-eco.

Ova tvrtka prva je na tržište uvela gnojiva s odbijajućim djelovanjem na ovu vrstu štetnika. Sva gnojiva posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku proizvodnju, a u ponudi se nalaze IlsaNeem, certificirano organsko peletirano gnojivo talijanskog proizvođača ILSA S.p.A i StyriaFert Veggie austrijskog proizvođača Agro Power.

Aktivirajte plodnost tla

"IlsaNeem osim gnojidbe dušikom (11%) povećava aktivnost mikrobne flore stimuliranjem mikroorganizama u tlu razvijajući intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj usjeva. Dobiva se termičkom reakcijom između AGROGEL®-a (hidrolizirana želatina za poljoprivredu) i Neem-a (pogača Neem sjemenki). Studije provedene s biljkom Neem su potvrdile učinkovitost odbijajućeg djelovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetnika. IlsaNeem i StyriaFert Veggie su gnojiva u granuliranom obliku što ih čini pogodnim za aplikaciju", ističu iz Pro-eca.

cd
IlsaNeem i StyriaFert Veggie pronađite u ponudi tvrtke Pro-eco

Iz tvrtke objašnjavaju da IlsaNeem stvara povoljnije uvjete u tlu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost ovog sredstva, u ishrani bilja i revitalizaciji "umornog" tla, posebno je namijenjena za korištenje u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je aktivacija plodnosti tla i poboljšanje proizvodnje u slabim opskrbljenim tlima. Ujedno pospješuje dobar početan rast biljaka, povećava vegetativni porast i jača korijen, a samim time osigurava se bolji izgled i kvalitetu voća i povrća. Pakiranja u ponudi su vreća od 25 kilograma i kantica od 4 kilograma. 

StyriaFert Veggie sadrži kakao ljuskice koje odbijaju zemljišne štetnike

"StyriaFert Veggie je certificirano organsko gnojivo 100% biljnog podrijetla. Sadrži 5% dušika, 2% fosfora i 2% kalija. Gnojivo zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Najveća prednost ovog gnojiva je da sadrži kakao ljuskice koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike, te stoga umanjuju štete kod njihovih napada.

StyriaFert Veggie odlikuje vrhunska kvaliteta te se njegovom primjenom povećanja plodnosti tla, povećava prinos poboljšava struktura tla. Primjenom StyriaFert Veggie gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa", savjetuju.

Za sva dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe, obratite se Pro-eco timu koji će vam rado pomoći svojim stručnim savjetima.


Tagovi

Pro-eco Zemni štetnici IlsaNeem StyriaFert Veggie Gnojiva Ekološka proizvodnja AGROGEL®


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr