Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrt Lopoch
  • 04.06.2019. 07:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Mali obiteljski obrt radi unikatne eko svijeće od 100% prirodnog sojinog voska

Ideja za proizvodnju eko sojinih svijeća došla je zbog toga što nisu štetne za okoliš. Sojine svijeće se razlikuju od parafinskih po tome što su potpuno prirodne, netoksične, ne stvaraju čađu, biorazgradive su, a i duže gore, kaže vlasnica obrta Renata Fertelmeš.

Foto: arhiva obrta Lopoch
  • 3.736
  • 334
  • 0

U Kutini, u maloj obiteljskoj “tvornici”, nastaju prekrasne rukotvorine od sojinog voska, a članovi obrta vrlo su kreativni te na tržište “izbacuju” i vrlo zanimljive novitete. Ukrasne svijeće u svakom domu ili radnom prostoru daju posebnu atmosferu, a uz dodatak mirisa potiču dobra raspoloženja i osjećaje. Svijećama kreiramo svečano ili romantično ozračje kada god poželimo, a mirisne svijeće pružaju prekrasne trenutke opuštanja. Sve je više i onih koje u izboru svijeća žele više te posežu za “eco-friendly” proizvodima. Unikatne eko svijeće od soje zrače ljubavlju koju je autorica utkala u svoje proizvode.

“Naše sojine svijeće su ručno izlivene u malim serijama prilikom čega koristimo samo najkvalitetnije materijale. Izrađene su od 100% prirodnog sojinog voska i najčišćih mirisnih ulja, a dostupne su u ručno obojanim, staklenim posudama serije Rustic”, podijelila je s nama vlasnica Renata Fertelmeš.

Koriste samo prirodne materijale 

Mali obiteljski obrt ponosi se ručnom izradom visokokvalitetnih sojinih svijeća. Od ručno bojanih staklenki, topljenja voska te spajanja mirisa, do označavanja i pakiranja gotovog proizvoda, svaki korak u procesu izrade odrađuje se s iznimnom pažnjom. Posvećenost detaljima ključna je u pružanju jedinstvenog i visokokvalitetnog proizvoda koji izrađuje Renata Fertelmeš uz dobrodošlu pomoć supruga i sina. Iskoristila je poticaj za samozapošljavanje od HZZ-a koji svakom početniku, pa tako i njoj, zaista dobro dođe.

Svijeće od sojinog voska 

Ono po čemu se ovaj mali obrt iz Kutine ističe na tržištu je činjenica da koriste samo prirodne materijale i sve izrađuju ručno, a sirovinu nabavljaju u Hrvatskoj. Mnogi ne znaju da sojin vosak nastaje postupkom hidrogenacije sojinog ulja. “Ideja za proizvodnju eko sojinih svijeća došla je zbog toga što nisu štetne za okoliš. Sojine svijeće se razlikuju od parafinskih po tome što su potpuno prirodne, netoksične, ne stvaraju čađu, biorazgradive su, topive u vodi, gore na nižoj temperaturi te su ekološki prihvatljive. Sojine svijeće, osim toga, gore duže od parafinskih te postepeno ispuštaju mirise što dovodi do ljepšeg ugođaja”, navodi gospođa Fertelmeš.

U ponudi i originalna “Piši-briši svijeća”

Postoji mogućnost izrade personaliziranih svijeća kao što su zahvalnice za goste na vjenčanjima, krštenjima, krizmama, prvim pričestima, a posebno je zanimljiva “Piši-briši svijeća” koja može biti zaista poseban poklon. Radi se o sojinoj svijeći u unikatnoj, ručno obojanoj, staklenoj posudi sa prostorom ostavljenim za pisanje personalizirane poruke. Na taj način kupac ima mogućnost kreativnog i osobnog izraza upućenog primatelju svijeće. Odabrati se može miris lavande, vanilije ili pak svijeća “bez mirisa” koja zapravo nudi samo blagi miris prirodnog sojinog voska.

Uz ručno rađene sojine svijeće, vrlo zanimljiva činjenica je da je obrt “Lopoch” iz Kutine osmislio i jedan novitet kroz integraciju s turizmom. Radi se o mobilnoj aplikaciji kojom je moguće skenirati svijeću s motivom određenog grada, nakon čega se na uređaju prikazuju informacije o tom gradu. Novitet je element proširene stvarnosti koji daje razne mogućnosti i interpretacije ovoj zanimljivoj i neočekivanoj priči.

“Proizvode plasiramo putem suvenirnica, poklon galerija, sajmova, salona vjenčanica i vlastitog web-shopa. Na tržištu smo prisutni kratko, svega šest mjeseci, i za sada smo zadovoljni prodajom te nekih značajnijih problema u poslovanju nemamo. Plan nam je da budemo prisutni u svakom većem gradu u Hrvatskoj, ali i prodaja van države”, za kraj kaže Renata Fertelmeš, vlasnica malog obiteljskog obrta “Lopoch” koji velikim koracima grabi u budućnost.


Fotoprilog


Tagovi

Obrt Lopoch Svijeće Sojine svijeće EKO Unikat


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer