Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Tritikonazol

Uporaba: za suzbijanje Tilletia tritici, Fusarium spp., Ustilago tritici, Septoria nodorum i drugih bolesti. Sprječava ranu pojavu pepelnice i rđa. Ima i repelentni učinak na ptice. K – OVNP. LD50 2000. S.O. = III K – OVNP.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 131983-72-7 CIPAC br. 652 2006/39/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u (±)-(E)-5-(4-klorbenziliden)-2,2-dimetil-1-(1H- 1,2,4-triazol-1-ilmetil)ciklopentanol

Čistoća ≥ 950 g/kg

Stupanje na snagu 01.02.2007

Prestanak uvrštenja 31.01.2017

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Prilikom ocjene dokumentacije za registraciju sredstva za zaštitu bilja koje sadržava tritikonazol za druge uporabe osim za tretiranje sjemena, potrebno je obratiti posebnu pozornost mjerilima iz članka 23. stavka 2. točke 1. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i osigurati, da se svi potrebni podaci i informacije dostave prije odlučivanja o registraciji. Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za tritikonazol, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 27. siječnja 2006.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • – obratiti posebnu pozornost na sigurnost primjenitelja. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere zaštite,
  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu podzemnih voda, posebice od jako perzistentne aktivne tvari i njezinog metabolita RPA406341 na osjetljivim područjima,
  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu ptica koje se hrane sjemenkama (granivore) (dugotrajni rizik).

Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika. Potrebno je zatražiti podnošenje dodatnih studija koje potvrđuju procjenu rizika za ptice koje se hrane sjemenkama (granivore). Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev tritikonazol uvršten na Aneks I Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.