Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Propikonazol

Sistemični protektivni i kurativni fungicid za suzbijanje bolesti lista, stabljike i klasa pšenice i ječma (Blumeria,Septoria,Puccinia,Rhynchosporiu),te pepelnice loze. Djeluje kao inhibitor biosinteze sterola.LD50 1517. S.O. = III. Karenca; 42 dana za pšenicu, ječam, i šećernu repu, 28 dana za šumske plodine (Artea Plus).

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br.:60207-90-1 CIPAC br. 408 2003/70/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u (±)-1-[2-(2,4-diklorfenil)-4-propil1,3dioksolan-2-ilmetil]-1H-1,2,4-triazol

Čistoća 920 g/kg

Stupanje na snagu 01.06.2004

Prestanak uvrštenja 31.05.2014

Posebne odredbe

Dopušten za uporabu samo kao fungicid. Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za propikonazol, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 15. travnja 2003.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu člankonožaca koji ne pripadaju ciljanoj skupini i vodenih organizama. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika,
  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu organizama u tlu ako se aktivna tvar primjenjuje u količinama većim od 625 g aktivne tvari po hektaru (npr. uporaba na tratinama). Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika (spot primjena).