Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Pirimikarb

Sistemični selektivni aficid za suzbijanje i najotpornijih lisnih ušiju. Slabo toksičan za pčele i korisne insekte. LD50 147. S.O. = II, odnosno III ( do 50 % d.t.). Pirimor 50 WG - Tijekom iste vegetacije na istoj površini ili nasadu smije se primjenjivati najviše: 1 godišnje marelica, malina, kupina i borovnica, kineski kupus, 2 puta koštičavo voće, salati, grašku, paprici, korjenastom povrću, radiću, 2 puta na pšenici, lucerni, duhanu i ratarskim usjevima koji nisu posebno navedeni, 3 puta jezgričavo voće, kupusnjače, rajčici i grahu, 4 puta jagode, krastavci, krumpiru, šećernoj repi duhanu i ratarski usjevi. Karenca: 3 dana radić, kineski kupus, 4 dana za krastavac (u polju i zaštićenom prostoru) i korijen šećerne repe; 7 dana za rajčicu (u polju i zaštićenom prostoru), korabu bez lišća i krumpir; 14 dana jabuku, krušku, agrume, višnju, jagodu, grašak, grah, bob, poriluk, korjenasto povrće u polju, salatu u polju, špinat, blitvu, kupusnjače, papriku (u polju i zaštićenom prostoru), lišće korabe i lišće šećerne repe; 21 dan: za maline, kupine, borovnice, žitarice, lucernu i duhan, 28 dana: za marelicu,breskvu, šljivu, soju i ostale ratarske usjeve; 35 dana: za vinovu lozu.

Pripravak Form. Aktivne tvari Proizvodi/Distribuira
Pirimor 50 WG WG Pirimikarb Adama Agricultural Solutions Limited /
Danon d.o.o.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 23103-98-2 CIPAC br. 231 2006/39/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u 2-dimetilamino-5,6-dimetilpirimidin- 4-il dimetilkarbamat

Čistoća ≥ 950 g/kg

Stupanje na snagu 01.02.2007

Prestanak uvrštenja 31.01.2017

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao insekticid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za pirimikarb, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 27. siječnja 2006.
Potrebno je obratiti posebnu pozornost na sigurnost primjenitelja i osigurati da uvjeti uporabe propisuju primjenu odgovarajućih osobnih zaštitnih sredstava.
Potrebno je obratiti posebnu pozornost na zaštitu vodenih organizama i osigurati da uvjeti za registraciju uključuju, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika, kao npr. zaštitne zone.
Potrebno je zatražiti podnošenje dodatnih studija koje dokazuju dugotrajnu procjenu rizika za ptice i mogućnost onečišćenja podzemnih voda, posebice vezano uz metabolit R35140. Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev pirimikarb uvršten na Aneks I Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.