Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Iprodion

Učinkovit u zaštiti od monilije cvijeta i ploda na kajsijama, breskvama, višnjama i šljivama kao i od Botrytisa na jagodama, kupinama, ribizlu, vinovoj lozi, suncokretu, uljanoj repici i drugim kulturama. Sprječava razvoj: Rhizopus spp., Aspergillus spp., Penicillium spp., Phoma spp. i drugih bolesti. LD50 3500. S.O. = III. Karenca: 14 dana jagode, 21 dan salate glavatice, 28 dana vinova loza, 42 dana uljana repica i suncokret, OVP za voće.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 36734-19-7 CIPAC br. 278 2003/31/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u 3-(3,5-diklorfenil)-N-izopropil2,4-dioksoimidazolidin-1-karboksimid

Čistoća 960 g/kg

Stupanje na snagu 01.01.2004

Prestanak uvrštenja 31.12.2013

Posebne odredbe

Dopušten za uporabu samo kao fungicid. Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za iprodion, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 3. prosinca 2002.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu podzemnih voda kada je aktivna tvari primjenjena u većim količinama (posebno pri uporabi na tratinama) na kiselim tlima (pH<6) u nepovoljnim klimatskim uvjetima,
  • obratiti posebnu pozornost na rizik za vodene bezkralježnjake, ako se aktivna tvar primjenjuje neposredno u blizini površinskih voda.

Prema potrebi, trebaju se primijeniti mjere za smanjenje rizika.