Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Fludioksonil

U kombinaciji sa ciprodinilom koristi se za suzbijanje sive plijesni. Djeluju kao inhibitori disanja mitohondrijima. Fludioksonil je fungicid sa površinskim djelovanjem. LD50 5000. S.O. = III. T - 2. Karenca: 21 dan vinova loza, američka borovnica, 7 dana jagode, tikvice, platlidžan, marelice, trešnje, šljive, breskve i nektarina, 14 - dana za grah, salatu, luk, maline, kupine i kruške, 3 dana paprika, rajčica.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br.: 131341-86-1 CIPAC br.: 522 2007/76/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u 4-(2,2-difl uor-1,3-benzodioksol- 4-il)-1H-pirol-3-karbonitril

Čistoća 950 g/kg

Stupanje na snagu 01.11.2008

Prestanak uvrštenja 31.10.2018

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Prilikom ocjene dokumentacije za registraciju sredstava za zaštitu bilja koja sadržavaju fludioksonil za druge uporabe osim za tretiranje sjemena, potrebno je obratiti posebnu pozornost mjerilima iz članka 23. stavka 2. točke 1. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i osigurati, da su svi potrebni podaci i informacije dostavljeni prije odlučivanja o registraciji te:

  • obratiti posebnu pozornost na mogućnost onečišćenja podzemnih voda, posebice metabolitima koji nastaju fotolizom u tlu CGA 339833 i CGA 192155 u osjetljivim područjima,
  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu riba i vodenih beskralježnjaka. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika.

Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za fludioksonil, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 9. listopada 2007.