Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Dimoksistrobin

Sistemik. Djeluje preventivno i kurativno. Dolazi u pripravku u kombinaciji s boskalidom. LD50 = 700. Karenca 56 uljana repica, 35 suncokret.

Pripravak Form. Aktivne tvari Proizvodi/Distribuira
Pictor DF Dimoksistrobin + Boskalid BASF /
BASF Chromos Agro d.d.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 149961-52-4 CIPAC br. 739 2006/75/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u (E)-o-(2,5-dimetilfenoksimetil)-2-metoksiimino-N-metilfenilacetamid

Čistoća ≥ 980 g/kg

Stupanje na snagu 01.10.2006

Prestanak uvrštenja 30.09.2016

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Prilikom ocjene dokumentacije za registraciju sredstva za zaštitu bilja koje sadržava dimoksistrobin za uporabu u zaštićenom prostoru, potrebno je obratiti posebnu pozornost mjerilima iz članka 23. stavka 2. točke 1. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i osigurati, da se svi potrebni podaci i informacije dostave prije odlučivanja o registraciji. Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za dimoksistrobin, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 27. siječnja 2006.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu podzemnih voda pri uporabi aktivne tvari na poljoprivrednim kulturama koje imaju slabu sposobnost upijanja, i/ili na područjima s osjetljivim (lakim) tlom ili nepovoljnim klimatskim uvjetima.
  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu vodenih organizama. Uvjeti uporabe trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika.

Potrebno je zatražiti podnošenje:

  • dodatne procjene rizika za ptice i sisavce vezano uz primjenu sredstva,
  • sveobuhvatne procjene rizika vezane uz visok kronični rizik za ribe i učinkovitost mogućih mjera za smanjenje rizika, posebno uzimajući u obzir otjecanje i drenažu.

Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev dimoksistrobin uvršten na Aneks I Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.