Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba jabuka
  • 05.09.2022. 16:30
  • Osječko-baranjska, Čeminac

Želite domaće jabuke? Dođite i uberite, poziva Stipe Dumančić

Cijena je ostala ista kao i lani, princip također - dođi, uberi, izvaži, plati, odnesi.

Foto: Stipe Dumančić
  • 1.785
  • 180
  • 0

"Evo prilike da se upoznamo, podružimo i zabavimo", poziva Stipe Dumančić i ove godine u svoj voćnjak u koji možete doći od danas 5. rujna pa sve do nedjelje 11. rujna i to u vremenu od 10 do 18 sati.

Nakon prošle godine uspješno obranog 1,5 hektara voćnjaka odnosno oko 10 tona jabuka jer je mraz znatno smanjio urod, poznati baranjski voćar odlučio se otvoriti ga za sve zainteresirane i ovoga rujna.

Princip je isti: Dođete u navedenom vremenu, nema potrebe za najavljivanjem, i uberete si jabuka, a riječ je o sorti Gala, koliko vam srce želi. I sve to po istoj cijeni kao i lani. 

"Kilogram je tri kune. Odlučili smo se ne podizati cijenu", kaže Stipe kojemu se ovaj način berbe pokazao izvrsnim. Zadovoljni su kupci/berači, ali i on kao proizvođač. 

"Prošle godine je stvarno bilo neočekivano zanimanje. Došlo je do tisuću ljudi", otkriva. 

Napominje i da je ovo idealna prilika za povesti obitelj te se zabaviti na selu, a lokacija je Čeminac - iza prve kuće skrenete lijevo na prteni put i 300 metara ravno.

Dođite i uberite koliko želite 

Ako imate, ponesite nešto u što ćete spremiti jabuke ili ako nemate, imaju svoje kutije koje možete kupiti po 5kn.

"Ovisno u vremenu kojem dolazite, obucite se da ne budete mokri. Trava je posvuda!", upozorava voćar koji je u proljeće sličnu akciju napravio i s jagodama. 

Inače, jabuke su pod sustavom navodnjavanja pa ove godine nisu stradale od suše, međutim, zbog mraza prošle godine su bile pod stresom te manje cvjetale. Očekuje da će urod stoga biti upola manji nego lani.

Uglavnom, idemo po jabuke. Domaće jabuke. Kako je u voćnjaku, pogledajte u galeriji ispod. 

Ajmo narode, dođite po jaaaabukeeee!

Objavljuje Stipe DumančićNedjelja, 4. rujna 2022.

Povezana biljna vrsta

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Berba jabuka Stipe Dumančić Stipino Dođi i uberi Gala Jabuka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).