Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Mičević
  • 20.10.2015. 10:25

Zdravim plodovima prirode prema uspjehu!

Priča o veteranu Domovinskog rata Damiru Mičeviću u jednom se dijelu poklapa s uobičajenim crnim scenarijem domaće poljoprivrede, da bi zatim odjednom strelovito promijenila smjer prema uspjehu.

  • 246
  • 34
  • 0

Postoji milijun i jedna hrvatska poljoprivredna priča s istim početkom i krajem. Podignuo sam voćnjak, u početku je sve išlo dobro, nakon par godina otkupne cijene su pale, a troškovi narasli. Sada razmišljam da popilam sva stabla jer se poljoprivredom ne isplati baviti.

Priča o veteranu Domovinskog rata Damiru Mičeviću u jednom se dijelu poklapa s uobičajenim crnim scenarijem domaće poljoprivrede, da bi zatim odjednom strelovito promijenila smjer prema uspjehu. Onaj tko je naučio pobjeđivati u ratu, zna pobijediti i u miru. Kruna te pobjede jest pakirani sok od jabuke s dodacima imena Marfi. Marfi nije neka američko-engelska kombinacija već prva slova Damirove djece - kćerke Marte i sina Filipa.

Do tada nikada nije zabio motiku u zemlju

Damir Mičević se poljoprivredom počeo baviti prije nešto više od 10 godina. Ovaj hrvatski branitelj s dijagnozom PTSP-a do tada nije nikada motiku zabio u zemlju. Danas drži plantažu jabuka na površini od šest hektara koja se nalazi u selu Brezine pored Lipika. Pored nje nalazi se i pogon za preradu jabuka u sok. S cijelom pričom upoznao se i nogometaš te dugogodišnji hrvatski reprezentativac Dario Šimić koji je uložio u Mičevićev pogon. Priča sa sokom počela je prije šest godina.

"Prije nekih šest godina, otkupna cijena jabuke je postala takva kakva je. Od toga se nije moglo živjeti, valjalo je nešto učiniti. Odlučili smo zatvoriti krug, dodati vrijednost našem proizvodu i proizvoditi sok od jabuke. Prodaja ide odlično, sve prodamo. Nešto na kućnom pragu, preko interneta, ostavim ljudima broj pa me oni nazovu da bi ponovno kupili moj sok. Ljudi se sve više okreću prirodi i zdravom načinu života. Ja sam im jedan način da dođu do prirodnog soka od jabuke bez ikakve kemije", kaže Mičević.

Četiri vrste prirodnog soka

Mičević proizvodi četiri vrste soka. Sok od jabuke od četiri sorte jabuke te sokove od jabuke s dodatkom cikle, cimeta, koprive. Osobito dobar okus ima sok od jabuke s ciklom. Osim što je ukusan i dobro čini zdravlju.

"To je sok od jabuke s 30% cikle. Mi smo pomiješali ciklu s jabukom tako da ona bude pitka. Čovjek koji iz zdravstvenih razloga mora dnevno popiti dva decilitra grube s okusom zemlje, može popiti tri čaše soka od jabuke s ciklom i unio je u organizam istu količinu željeza", kaže Mičević. U kvalitetu njegovih proizvoda nedavno su se uvjerili i posjetitelji 1. Sajma zimnica koji je održan u Zagrebu.


Tagovi

Damir Mičević OPG Mičević Sajam zimnice Marfi Otkupne cijene Troškovi Pakirani sok Dario Šimić Voćnjak Pogon za preradu Vrijednost Prodaja Kućni prag


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]