Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 09.06.2014. 11:15
  • Ličko-senjska

Zbrinjavanje ambalaže od utrošenih sredstava za zaštitu bilja

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 918
  • 48
  • 0

Nakon uporabe sredstva za zaštitu bilja njegova ambalaža postaje otpad i treba je zbrinuti na zakonom propisani način. Postupanje s ambalažom propisano je Zakonom o otpadu koji određuje da je otpad svaka tvar ili predmet određen kategorijama koje posjednik odbacuje. Ambalaža sredstava za zaštitu bilja spada u opasni otpad.

U 2014. godini akcije prikupljanja ambalaže na području Ličko-senjske županije biti će 17. lipnja i to na dvije lokacije.

OTOČAC,

KRALJA ZVONIMIRA 131

Prodavaonica

Madig-Mrežnica d.o.o.

od 8:00 do 10:00 sati

LIČKI OSIK, STARI LIČKI OSIK 81 Prodavaonica

Poljopromet d.o.o.

od 11:00 do 13:00 sati

Ovim projektom CROCPA EKO MODEL skuplja se isključivo ambalaža tvrtki koje financiraju projekt i omogućavaju vam besplatan povrat ambalaže njihovih proizvoda: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Pinus Agro i Syngenta Agro. Skuplja se isključivo prazna ambalaža sredstava za zaštitu bilja.

Prilikom predaje ambalaže potrebno je donijeti obrazac Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (obrazac DFKSO) koj i se mogu kupiti u knjižari, a koji će tvrtka CIAK potvrditi i kao takav će vam poslužiti kao dokaz za inspekciju da ste ispravno zbrinuli otpadnu ambalažu sredstava za zaštitu bilja. Upute poljoprivrednicima o popunjavanju obrasca i primjer pravilno ispunjenog Pratećeg lista možete dobiti u uredima Savjetodavne službe u Gospiću i Otočcu ili na internetskoj stranici www.cropa.hr. Prateći list dužni su imati korisnici državnih potpora u poljoprivredi!

Martina Orešković, dipl. inž. agr.
E-mail: Martina.Oreskovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.