Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 24.04.2015. 12:00
  • Brodsko-posavska

Zaštitite voćne nasade od bolesti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 67
  • 4
  • 0

U nasadima jabuka i krušaka koji se uglavnom nalaze u fazi pune cvatnje preporučujemo obaviti preventivnu zaštitu od bolesti mrljavosti lista (Venturia inaequalis) i to prije oborina, koristeći se jednim od fungicida kao što su Delan 700 WDG, Dithane M-45, Dithane DG Neotec, Mankozeb, Star 80 WP, Pinozeb M-45, Cadillac 80 WP ili Penncozeb 75 DG.

Protiv pepelnice u nasadima jabuka (Podosphaera leucotricha) preporučujemo koristiti pripravke koji suzbijaju mrljavost i pepelnicu kao što su Stroby D, Zato 50 WG ili Tercel WG.

Mladice zaražene pepelnicom treba kontinuirano mehanički odstranjivati.

Pratite let moljca kružnih mina (Leucoptera malifoliella), brojnost crvenog voćnog pauka (Panonycus ulmi), lisne uši (Aphydae), a u nasadima krušaka i kruškinu buhu (Psylla piri).

Pripravke koristite prema preporuci proizvođača i vodite evidenciju o prskanju.

Mara Maglić dipl.ing.agr.
E-mail Mara.Maglic@savjetodavna. hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Mrljavost lista Venturia inaequalis Mankozeb Peplnica Podosphaera leucotricha Stroby D Zato 50 WG Mladice Mehaničko odstranjivanje Moljac kružnih mina Leucoptera malifoliella Crveni voćni pauk Panonycus


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!