Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 30.03.2015. 14:00
  • Splitsko-dalmatinska

Zaštitite nasade jabuke i kruške!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 130
  • 11
  • 0

Jabuke i kruške se u zaleđu županije (Vrlika) nalaze u fazi bubrenja i otvaranja vršnih pupova,dok su u južnijim,toplijim krajevima (Imotski,Vrgorac, priobalje) u stadiju rozih balona. Upozoravamo voćare da temeljito pregledaju nasade te sukladno fenofazi obave zaštitu usmjerenu na uzročnika čađave krastavosti (Venturia inaequalis).

Uporabu sredstava na osnovi bakra (Nordox 75 WG, Neoram WG, Champion, Kupropin) uz dodatak mineralnih ulja (Bijelo ulje EC, Mineralno svijetlo ulje EC) preporučujemo u fazi bubrenja i otvaranja pupa.

Na područjima koja bilježe više od 30 l kiše u tjedan dana, a jabuke su u stadiju roza glavice preporučujemo uporabu pripravka Chorus 75 WG +Thiovit jet,Indar EW ili Nativo 75 WG.

Zaštitu provedite za mirna vremena, uz povećan utrošak škropiva, a prije najavljenih oborina. Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača (podatci o SZB registriranim u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu dostupnom na web adresi:http//fis.mps.hr/tražilicaszb/.

Ambalažu pravilno zbrinite te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja

mr.sci.Ivana Župić
e-mail:Ivana.Zupic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]