Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 23.09.2014. 11:00
  • Zadarska

Zaštitite maslinu od maslinine muhe!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 45
  • 2
  • 0

Upozoravamo maslinare, kako je zadnjim obilaskom opažačkih mjesta, uočen pojačan intenzitet populacije maslinine muhe (Bactrocera oleae) na zapadnom dijelu županije. Slična se situacija u narednih tjedan dana očekuje posvuda. Stoga, svi oni koji su provodili tzv. preventivnu metodu zatrovanih mamaca, rabeći Eco - trap vrećice ili pripravak Success bait, trebaju to činiti i dalje, vodeći računa o karenci.

Za sve ostale vrijedi preporuka provedbe tzv. kurativne metode (tretman svih rodnih stabala), uporabom pripravka na osnovi deltametrina (Decis 2,5 EC), čija je karenca 21 dan.

Maslinare upućujemo na činjenicu, kako će sorte ranijeg dozrijevanja ove godine prispjeti i prije negoli je to uobičajeno, pa treba voditi računa o ranijoj berbi. Na taj će se način bez uporabe insekticida izbjeći velika zaraza, koju može pričiniti ova generacija maslinine muhe.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja! Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E - mail: Ivan.Simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.