Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest maslinarima
  • 11.02.2014. 13:15
  • Zadarska

Zaštitite masline od bolesti paunovog oka

Upozoravaju se svi maslinari neka zaštite svoje nasade maslina od bolesti paunovog oka

  • 350
  • 19
  • 0

Prestankom oborina, koje traju već duži period, valja izvršiti zaštitu maslinika protiv uzročnika ekonomski najštetnije bolesti, paunovog oka - Cycloconium oleaginum.

Najbolje je rabiti jedan od bakrenih pripravaka: Nordox ili Cuprablau ili Neoram. Maslinike koji su jače zahvaćeni pojavom čađavice tretirati s jednim od sredstava za zimsku zaštitu: Crveno ulje ili Plavo ulje ili Modro ulje.

Provedbom zaštitnih mjera nužno je voditi računa o pojačanom utrošku škropiva te o uputama proizvođača rabljenog sredstva za zaštitu bilja. Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih sredstava, te na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe.


Tagovi

Masline Maslinarstvo Paunovo oko SZB Nordox Cuprablau Neoram


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]