Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 30.04.2015. 11:00
  • Vukovarsko-srijemska

Zaštitite koštićavo voće!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 132
  • 10
  • 0

Prognostičari najavljuju oborine, visoku vlažnost zraka i više temperature, a takvo vrijeme pogoduje razvoju bolesti u nasadima koštičavog voća, posebno šupljikavost lista, pepelnici, hrđi šljive te plamenjači. Stoga bi nasade trebalo zaštititi jedinim od pripravaka kao što su Captan 50 WP kod šljiva i koštičavoga voća općenito, Merpan 80 WDG kod marelica i višanja, Dithane M-45 kad su u pitanju šljive,trešnje i višnje te Futura 50 WP koji se preporuča za zaštitu šljiva.

Pregledajte nasade na prisutnost lisnih ušiju te ih po potrebi zaštitite.

Prije upotrebe detaljno pročitajte pisanu uputu i postupite u skladu s njom te obratite pozornost na voćnu vrstu u kojoj je dozvoljena primjerna odabranog zaštitnog sredstva kao i na broj dozvoljenih tretiranja u toku vegetacije.

Sve primijenjene pripravke upišite u evidencijski list.

Mira Živković, dipl.inž,
mira.zivkovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Koštičavo voće Captan 50 WP Šljive Merpan80 WDG Marelice Višnje Dithane M-45 Trešnje Futura 50 WP Mira Živković


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]