Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 23.03.2015. 15:00
  • Zadarska

Zaštitite koštičavo voće

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 129
  • 10
  • 0

S obzirom da je najavljena nova mogućnost oborina slijedećih dana, voćarima se preporuča provedba preventivnih mjera zaštite protiv uzročnika bolesti paleži cvijeta i sušenja rodnih grančica koštičavog voća (Monilinia laxa). To se odnosi samo za one kulture koje su trenutno u fazi cvatnje, u prvome redu na breskvu, nektarinu i marelicu.

Za zaštitu je najbolje upotrijebiti jedan od slijedećih pripravaka:

CHORUS 75 WG

SWITCH 62,5 WG

TELDOR SC 500

SIGNUM

Podaci o registriranim Sredstvima za zaštitu bilja u Republici Hrvatskoj vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: https://fis.mps.hr/trazilicaszb/

Tokom provedbe zaštitnih mjera obavezno se treba pridržavati uputa proizvođača sredstva za zaštitu bilja koje se koristi. Također, upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E - mail: Ivan.Simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Oborine Voćari Preventivne mjere zaštite Palež cvijeta Sušenje rodnih grančica Koštičavo voće Monilinia laxa Chorus 75 WG Switch 62 5 WG Teldor SC 500 Signum Fitosanitarni informacijski sustav Evidencij


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.