Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 21.05.2015. 18:00
  • Krapinsko-zagorska

Zaštita voćaka nakon tuče

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 87
  • 5
  • 0

Jučerašnje nevrijeme pračeno tučom uzrokovalo je štete na biljnim kulturama u nekim dijelovima Krapinsko-zagorske županije. Za saniranje rana u nasadima jabuka i krušaka savjetujemo upotrebu jednog od pripravaka na bazi kaptana kao što su Captan 80 WDG, Merpan 80 WDG ili Kastor.

Kako bi se nasadi što prije oporavili i rane zacijelile, korisno je primijeniti i jedan od biostimulatora poput Drina ili Poly-Amina. Ove pripravke primjenjujte odvojeno od fungicida.

Tretiranje nasada treba provesti čim to vremenske prilike dopuste, jer je veća učinkovitost pripravaka ako se primijene u što kraćem vremenu, nakon oštećenja nasada. Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u).

Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja zbrinute na zakonom propisani način, a možete je i predati u C.I.A.K. d.o.o., Zabok, Gubaševo 47c, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: [email protected]


Tagovi

Tuča Nevrijeme Zabok Savjeti Krapinsko-zagorska županija Savjetodavna služba C.I.A.K. Preporuke Sanja Gregurić Biostimulatori Merpan 80 WDG Kaptan Drin Gubaševo Poly Amin


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.