Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 11.05.2015. 18:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštita nasada krušaka i jabuka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 150
  • 13
  • 0

Upozoravaju se proizvođači da je jabučni savijač (Cydia pomonella) počeo s odlaganjem jaja te je potrebno napraviti zaštitu jednim od biotehničkih pripravaka kao što su Runner 240 SC ili Insegar 25 WP.

Također vremenske prilike pogoduju razvoju lisnih ušiju i crvenog pauka, pa se proizvođači upućuju na redoviti pregled nasada i po potrebi primjenu insekticida. Prag štetnosti za crvenog pauka je 3 do 5 pauka po listu. Za zaštitu od lisnih ušiju moguće je koristiti Teppeki 500 WDG ili Pirimor 50 WG. Za zaštitu od crvenog pauka preporučujemo Envidor SC 240 ili Zoom 11 SC koji djeluju i na jaja i na ličinke.

Vremenski uvjeti ne pogoduju infekcijama uzročnikom čađave krastavosti (Venturia inaequalis), ali u slučaju oborina, koje su najavljene za kraj ovoga tjedna, potrebno je obaviti zaštitu od navedenog uzročnika i to prije kiše.

Pridržavajte se uputstva na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirajte, a ambalažu zbrinite na propisani način.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Proizvođači Jabučni savijač Jaja Biotehnički pripravci Insegar 25 WP Lisne uši Crveni pauk Teppeki 500 WDG Envidor SC 240 Čađava krastavost Oborine Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]