Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 25.05.2015. 13:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštita nasada jabuka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 64
  • 4
  • 0

U protekla tri dana na pojedinim lokalitetima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji palo je između 15 i 30 litara oborina po metru kvadratnom te su ostvareni uvjeti za infekciju uzročnikom čađave krastavosti (Venturia inaequalis) na jabukama. Stoga je potrebno, čim vremenske prilike to dozvole, obavite zaštitu jednim od pripravaka kao što su Indar 5 EW, Score 250 EC, Fond 12 E, Difcor, Mystic EC ili Nativo 75 WG. Navedeni pripravci suzbijaju i pepelnicu jabuka.

U nasadima jabuka potrebno je pratiti populaciju lisnih ušiju i jabučnog savijača (Cydia pomonella) te prema potrebi primijeniti jedan od insekticida, primjerice, Mospilan 20 SP ili Calypso SC 480. Vremenske prilike ne pogoduju razvoju crvenog pauka.

Zaštitu obavite prema uputama na etiketi sredstava za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirajte, a ambalažu zbrinite na propisani način.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail: ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Dubrovačko-neretvanska županija Oborine Čađava krastavost Score 250 EC Pepelnica Lisne uši Jabučni savijač Calypso SC 480 Crveni pauk Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]