Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 10.06.2015. 13:00
  • Brodsko-posavska

Zaštita nasada jabuka i krušaka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 48
  • 2
  • 0

U nasadima jabuka i krušaka potrebno je izvršiti preventivnu zaštitu od čađave krastavosti (Venturia inaequalis) koristeći se pri tome pripravcima Captan 80 WDG, Merpan 80 WDG, Dithane M-45, Dithane Neo Tec, Mankozeb ili Star 80. Za suzbijanje pepelnice (Podosphaera leucotricha) na jabukama, koristite pripravke na osnovi sumpora te obratite pozornost na temperaturu. Jer pri temperaturama većim od 25 C, aplikacija može izazvati fitotoksičnost.

Kod suzbijanja jabučnog savijača (Cydia pomonella) moguće je koristiti Pyrinex 250ME, Coragen 20 ili Rely 40.

Pripravku Rely 40 dopuštena je primjena i prodaja zaliha samo do 01. srpnja 2015.

Prije upotrebe pročitajte upute, evidentirajte prskanje, a praznu ambalažu propisno zbrinite. Akcija sakupljanja ambalažnog otpada bit će organizirana 23. kolovoza 2015. u Sikirevcima od 08:00 do 13:30 sati. O detaljima ćemo vas izvjestiti uskoro.

Mara Maglić, dipl.ing.agr.
E-mail: mara.maglic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Jabuke Kruške Čađava krastavost Pepelnica Sumpor Fitotoksičnost Jabučni savijač Rely 40 Akcija Ambalažni otpad Sikirevci Mara Maglić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]