Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 02.09.2014. 09:00
  • Zadarska

Zaštita masline od maslinine muhe i paunovog oka!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 193
  • 9
  • 0

Promjena vremena koja sa sobom nosi nove oborine i značajniji pad temperatura, uvelike pogoduje širenju bolesti paunovog oka (Spilocea oleagina).

Stoga, dočim se smire vremenske prilike, preporučujemo tretman maslinika s jednim od raspoloživih pripravaka s kraćom karencom, Stroby WG ili Nativo 75 WG ili Neoram W.

Let se maslinine muhe i dalje pomno prati, pa je zamjetno kako je populacija druge generacije na izmaku. Međutim, očekuje se izuzetno jak napad ovog štetnika u narednom periodu, pa upućujemo maslinare neka prate naše obavijesti i dalje.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na sljedećoj web adresi. Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja!

Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!

Skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja za obiteljska poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koje trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način, prema rasporedu za zadarsku županiju, izvršiti će tvrtka "Ciak", 16. rujna 2014., u Nadinskom blatu, u vremenu od 8.00 - 10.00 sati!

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E - mail: Ivan.Simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]