Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 15.04.2015. 12:00
  • Primorsko-goranska

Zaštita maslina od potkornjaka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 279
  • 9
  • 0

Lokalno je zamijećena povećana aktivnost potkornjaka, stoga maslinare upućujemo na pregled nasada. U maslinicima preporučamo postavljanje lovnih grana, izradu lovnih svežnjeva, postavljenje lovnih posuda ili lovnih ploča.Lovni svežanj se izrađuje od desetak svježe odrezanih grančica promjera do 1 cm i dužine do 30 cm. Tako pripremljeni lovni svežnjevi privezuju se u krošnju. Za lov potkornjaka moguće je koristiti lovne posude s etilnim alkoholom i crvene ljepljive ploče. Lovne svežnjeve iz krošnje i ostavljene lovne grane na tlu, treba nakon ubušavanja potkornjaka iznijeti iz maslinika i uništiti.

Također preporučamo postavljanje ili obnavljanje lovnih pojaseva za pipe (Otiorrhynchus spp.) koji mogu biti trakasti ljepljivi ili nitasti tekstilni.

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Maslinici Potkornjak Maslinari Lovne grane Lovni svežnjevi Lovne posude Lovne ploče Etilni alkohol Crvene ljepljive ploče Lovni pojasevi za pipe Otiorrrhynchus spp. Ljepljivi trakasti Tekstilni nitasti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]