Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Obavijest voćarima
  • 29.07.2015. 11:00
  • Primorsko-goranska

Zaštita maslina od paunovog oka i svrdlaša

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 217
  • 12
  • 0

Maslinarima preporučujemo obavljanje preventivne zaštite protiv paunovog oka (Spilocaea oleagina), primjenom pripravka na osnovi bakarnog oksiklorida (trgovačkog naziva Neoram WG) ili krezoksim-metila (trgovačkog naziva Stroby WG). Za maslinovu muhu (Bactrocera oleae) i maslininog svrdlaša (Caenorhinus cribripennis) i dalje vrijedi preporuka od 24. srpnja 2015.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja u Hrvatskoj, vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na ovoj web adresi.

Poljoprivrednici ne smiju posjedovati, skladištiti ili primijenjivati sredstva koja nisu registrirana u RH. Sredstva primjenjujte u skladu s rješenjem ili dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedena na etiketi i uputstvu za uporabu. Korisnici su dužni voditi i čuvati evidenciju o primjeni najmanje tri godine. Evidencija korištenja može se voditi u elektroničkom ili pisanom obliku, a treba sadržavati najmanje slijedeće podatke: trgovački naziv sredstva, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količinu primijenjenog sredstva (doza, koncentracija), veličinu tretirane površine i kulturu. Ambalažu zbrinite na propisani način.

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: [email protected]


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Maslinari Paunovo oko Maslinova muha Maslinov svrdlaš FIS Evidencija Karmen Karlić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.