Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 25.05.2015. 14:00
  • Šibensko-kninska

Zaštita maslina od maslinina moljca

Obavijest Savjetodavne službe za maslinare.

  • 50
  • 2
  • 0

Tijekom ovog tjedna u zaleđu Šibensko-kninske županije konkretnije u zaleđu Skradina, Miljevaca i Vodica, očekuje se početak cvatnje maslina. S obzirom da se i na ovome području, na opažačkim mjestima, bilježi jaki let leptita prve cvjetne generacije maslinina moljca, shodno tome mogu se očekivati i značajne štete u fazi cvatnje.

Radi sprečavanje većih šteta preporučujemo obaviti zaštitu jednim od pripravaka koji imaju dozvolu za ovu namjenu, a to su Decis 2,5 EC, Baturad WP ili Biobit WP.

Pripravke bi trebalo primjeniti neposredno prije pucanja rese ili najkasnije kad je otvoreno do maksimalno 5% cvjetova na maslini. Koristite ih prema uputama proizvođača. Nakon tretiranja ispunite evidencijsku listu, a praznu ambalažu propisno zbrinite.

Gordana Kožarić-Silov, dipl. inž. agr.

e-mail: gordana.kozaric-silov@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Šibensko-kninska županija Skradin Miljevci Vodice Zaleđe Cvatnja Masline Maslinin moljac Biobit WP Gordana Kožarić-Silov


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.