Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 05.06.2015. 18:00
  • Sisačko-moslavačka

Zaštita krušaka od kruškine buhe

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 67
  • 4
  • 0

Pregledom nasada krušaka, na nekoliko je lokaliteta utvrđena prisutnost ličinki mlađih stadija kruškine buhe (Cacopsylla pyri). Vlasnike plantažnih nasada krušaka upućujemo na kontrolu vršnog lišća zbog moguće prisutnosti kruškine buhe. Ukoliko su ličinke prisutne, predlažemo primjenu pripravaka Vertimec 018 EC, Kraft 18 EC ili Actara 25 WG uz dodatak Bijelog ulja (0,2 %). Ako koristite mineralno ulje, ne preporučujemo miješanje s pripravcima na osnovi kaptana,zbog moguće fitotoksičnosti. Za zaštitu krušaka od krastavosti plodova (Venturia pyrina) mogu se koristiti fungicidi kontaktnog mehanizma djelovanja kao što su Dithane M-45, Dithane DG Neotec, Mankozeb ili Polyram DF.

Pripravke za zaštitu bilja upotrijebite prema uputi proizvođača, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na web adresi dostupnoj ovdje.

Suzana Slovic, dipl.ing.
e-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Kruške Ličinke Kruškina buha Vršno lišće Mineralno ulje Kaptan Fitotoksičnost Krastavost plodova Fungicidi Suzana Slovic


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]