Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 22.05.2015. 18:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita koštičavoga i jezgričavoga voća

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 39
  • 2
  • 0

U protekla dva dana na području Bjelovarsko-bilogorske županije palo je preko 40 mm kiše, a za sutra su također predviđene oborine.
Stoga upozoravamo proizvođače jabuka i krušaka da izvrše zaštitu nasada protiv krastavosti, čim im to dozvole vremenske prilike i to sistemičnim pripravcima u kombinaciji s fungicidima kontaktnog djelovanja.

Ovim pripravcima je, ovisno o mogućnosti miješanja, potrebno dodati i pripravke na bazi sumpora, a zbog suzbijanja pepelnice.

U nasadima koštičavoga voća potrebno je također ponoviti zaštitu prema posljednjoj uputi od 14. svibnja, imajući u vidu dozvole i ograničenja, ovisno o voćnoj vrsti i karencama .

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu. Ambalažu zbrinite na propisani način te voditi evidencijsku listu o uporabi, a prema Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida i Zakonu o održivoj uporabi pesticida.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja
E-mail: jadranka.beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Pepelnica Jabuke Koštičavo voće Krastavost Sumpor Savjeti Bjelovarsko-bilogorska županija Kruške Savjetodavna služba Preporuke Jadranka Berić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs