Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 20.04.2015. 15:00
  • Osječko-baranjska

Zaštita koštičavog voća

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 112
  • 3
  • 0

Na većini lokaliteta cvatnja koštićavog voća je pri kraju ili je već prošla. To je vrijeme za obaveznu insekticidnu zaštitu nasada šljiva, višanja i trešanja. U nasadima šljiva zaštitu protiv crne ose šljivarice (Hoplocampa minuta C.) i žute ose šljivarice (Hoplocampa flava L.) obavite jednim od slijedećih pripravaka: Pirimor, Rogor 40 ili Insegar 25 WP.

U nasadima višanja zaštitu protiv trešnjine muhe (Rhagoletis cerasi L.) obavite jednim od slijedećih pripravaka: Pirimor, Rogor 40 ili Calypso. U nasadima trešanja zaštitu protiv trešnjine muhe (Rhagoletis cerasi L.) obavite jednim od slijedećih pripravaka: Mospilan ili Calypso.

Zaštitu voćnjaka obavljajte u večernjim satima i za mirna vremena kako bi se očuvalo što više korisnih kukaca u nasadu. Sredstva obavezno koristite u količinama i na način naveden u uputama. Posebnu pozornost obratite na to, koliku ćete ukupnu količinu pripravka primijeniti na jedinicu površine. Obavezno vodite i evidenciju o prskanju te ekološki zbrinite ambalažu prema zakonskim odredbama.

mr.sc. Ivica Lovrinčević, dipl.ing
e-mail: Ivica.Lovrincevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Šljive Višnje Trešnje Koštičavo voće Savjeti Trešnjina muha Korisni kukci Savjetodavna služba Preporuke Ivica Lovrinčević Rogor 40 Crna osa šljivarica Hoplocampa minuta C. Žuta osa šljivarica Hoplocampa flava L. Primor Rhagoletis cerasi L.


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo