Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 10.07.2015. 13:00
  • Brodsko-posavska

Zaštita koštičavog i jezgričavog voća

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 85
  • 1
  • 0

U nasadima višanja i trešanja nakon berbe, preporučujemo zaštitu od kozičavosti lista (Blumeriella jaapii), koristeći se pri tome jednim od pripravaka kao što su Dithane DG Neotec, Dithane M-45 Mankozeb ili Pinozeb M-45. U nasadima šljiva preporučujemo zaštitu od šljivinog savijača (Cydia funebrana), koristeći se jednim od insekticida, npr. Coragen 20 SC, Insegar 25 WP ili Kaiso. Vodite brigu o karenci i vremenu dozrijevanja.

Nasade jezgričavog voća prskajte po preporuci od 02.07.2015. U nasadima krušaka protiv kruškine buhe (Psylla piri), ako se nalazi u fazi izlijeganja iz jaja, koristite pripravak Actara 25 WG, uz dodatak mineralnog ulja. Za ličinke, koje se nalaze u različitim razvojnim stadijima, koristiti pripravke Vertimec 018 EC ili Kraft 18 EC, uz dodatak mineralnog ulja.

Pripravke upotrebljavajte prema preporuci proizvođača i evidentirajte prskanje.

Mara Maglić dipl. ing.agr.
E-mail Mara.Maglic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Višnje Trešnje Kozičavost lista Šljive Šljivin savijač Karenca Jezgričavo voće Kruške Kruškina buha Mara Maglić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.