Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 24.06.2015. 09:00
  • Splitsko-dalmatinska

Zaštita jabuka od krastavosti i savijača

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 72
  • 4
  • 0

S obzirom na najavljene oborine, preporučujemo obavljanje zaštite usmjerene na sekundarno širenje uzročnika krastavosti jabuka (Venturia inaequalis), uporabom kontaktnih fungicida, kao što su Captan WP 50, Delan SC 750, Merpan 80 WDG, Dithane M-45, Polyram i Star 80 ili sistemičnih fungicida, primjerice, Indar 5 EW, Difcor, Score 250 EC, u nasadima u kojima je prisutna zaraza lista. Za zaštitu koja uključuje i suzbijanje pepelnice, preporučujemo upotrijebiti Stroby, Zato plus ili Tercel.

Počelo je ubušivanje druge generacije jabučnog savijača (Cydia pomonella), pa savjetujemo zaštitu loze insekticidima Affirm WG, Calypso 480 SC, Mospilan SP ili Coragen SC.

Sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida i Zakonu o održivoj uporabi pesticida, vodite evidenciju o izvršenim tretiranjima, pripravke upotrebljavajte prema uputi proizvođača, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su ovdje.

Akcija sakupljanja prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske županije održat će se 23. rujna 2015. u Sinju, kod Poljoapoteke Hipodrom, Put Piketa 24, od 09:00 do 11:00 sati.

mr. sc. Ivana Župić
e-mail: ivana.zupic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Krastavost Fungicidi Pepelnica Zaraza lista Jabučni savijač Prazna ambalaža Splitsko-dalmatinska županija Sinj Ivana Župić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]