Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 09.06.2015. 13:00
  • Vukovarsko-srijemska

Zaštita jabuka od fuzikladija i pepelnice

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 69
  • 5
  • 0

U nasadima jabuka nastavite s preventivnom zaštitom protiv fuzikladija i pepelnice pripravcima kontaktnog djelovanja, pazeći na pripravke koji su do sada primijenjeni odnosno na njihov dozvoljeni broj tretiranja u toku jedne vegetacijske sezone. U zaštiti protiv jabučnog savijača upotrijebite jedan od pripravaka kao što su Pyrinex 250 ME ili Rely 40.

Pripravak Rely 40 ima dozvolu za prodaju i primjenu samo do 01. srpnja 2015.

Pratite populaciju crvenog pauka i po potrebi upotrijebite jedan od akaricida.

Prije svake primjene sredstava za zaštitu bilja, detaljno pročitajte pisanu uputu i postupite u skladu s njom, pazeći na preporučene doze i koncentracije, vrijeme primjene kao i broj dozvoljenih primjena u toku jedne godine. Vodite evidencijsku listu i ambalažu propisno zbrinite.

Slijedeća akcija sakupljanja prazne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja u Vukovarsko-srijemskoj županiji bit će 30. srpnja 2015. godine i to u Čakovcima, kod Kooperacije Vupik, Željeznička 33, od 08: 00 do 11:00 sati i Mikluševcima, kod Agro Tovarnika, Rusinjska bb od 12:00 do 14:00 sati. O detaljima ćete biti obaviješteni uskoro.

Mira Živković, dipl. ing. agr.
mira.zivkovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Jabuke Fuzikladij Pepelnica Jabučni savijač Rely 40 Crveni pauk Akaricidi Prazna ambalaža Vukovarsko-srijemska županija Čakovci Mikluševci Mira Živković


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.