Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 16.04.2015. 14:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita jabuka i krušaka od krastavosti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 64
  • 5
  • 0

Za slijedeća dva dana najavljuje se mogućnost pojave oborina. Jabuke i kruške nalaze se u fazi početka cvatnje, a od prethodne preporuke proteklo je sedam dana. Prije kiše potrebno je provesti preventivnu zaštitu nasada protiv krastavosti nekim od slijedećih pripravaka: DITHANE M-45, DITHANE DG NEOTEC, MANKOZEB, PINOZEB M-45, STAR 80 WP, PENNCOZEB 75 DG, CADILLAC 80 WP ili DELAN SC 750.

U nasadima gdje se javlja problem s pojavom pepelnice, mogu se koristiti pripravci ZATO 50 WG, STROBY WG ili TERCEL. Na lokacijama gdje se javlja jabučna osica (Hoplocampa testudinea), pratite populaciju ovog štetnika na bijelim ljepljivim pločama.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu. Ambalažu zbrinite na propisani način te voditi evidencijsku listu o uporabi sredstava, a prema Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida i Zakonu o održivoj uporabi pesticida.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja

E-mail: Jadranka.Beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Najava oborina Kiša Preventivna zaštita Krastavost Pinozeb M-45 Delan SC 750 Pepelnica Zato 50 WG Tercel Jabučna osica Hoplocampa testudinea Bijele ljepljive ploče Jadranka Berić.


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]