Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 31.07.2015. 14:00
  • Istarska

Zaštita istarskih maslinika

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 72
  • 5
  • 0

Preporučujemo maslinarima s područja Istre da nastave s preventivnom zaštitom svojih maslinika usmjerenom protiv maslinine muhe i to metodom zatrovanih mamaca.

Ta se metoda sastoji od tretiranje dijela krošnje ili samo jedne grane i to one koja ima najmanje plodova, pripravcima koji sadrže insekticid i atraktant. Od insekticida mogu se koristiti oni na bazi dimetoata, primjerice Rogor 40, Chromgor, Perfekthion ili Calinogor te atraktant Buminal. U tu svrhu može se koristiti gotovi pripravak pod nazivom Success bait.

Maslinare također upozoravamo da se u zaštiti masline smiju koristiti samo sredstva koja su registrirana u RH. Podaci o njima vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na ovoj web adresi.

Preparate koristite prema uputama proizvođača, nakon tretiranja popunite evidencijsku listu o uporabi, praznu ambalažu propisno zbrinite.

Marina Kocijančić, dipl. inž. agr.
[email protected]


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Maslinari Istra Maslinina muha Zatrovani mamci Insekticidi Atraktant Success bait FIS Marina Kocijančić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🍅🍅🍅🍅
#kuhanjeparadajiza